Политика за защита на личните данни

 

         Издателство АЛЕГЗАНДЕР създава досие (дело) за всеки автор и произведение, което включва лични данни, в това число ЕГН и други задължителни реквизити и копия от официални и частни документи. 

            Вашите лични данни и информация се съхраняват, съгласно изискванията на закона.

Следват правила за електронните ресурси.

Ние от АЛЕГЗАНДЕР ООД уважаваме правото на неприкосновеност на личните данни на всички посетители на този уеб сайт. Желаем да Ви информираме за начина, по който бихме използвали Вашите лични данни. Като ни предоставяте личните си данни (имена, адрес, телефон, адрес на електронна поща, /дружествени данни за фактура/), ще се счита, че Вие, давате съгласието си за разкриване на тази информация в случаите, които са посочени в тази Политика.

Какво включва Политиката за защита на личните данни?

Тази Политика за защита на личните данни има за цел да Ви информира за използването на личните Ви данни, които се събират (имена, адрес, телефон, електронна поща, дружествени данни за фактура), когато посещавате някой от уеб сайтовете ни (тези на АЛЕГЗАНДЕР ООД).

 Кой е администратор на личните данни, събирани в този сайт?

Вашите лични данни се администрират изцяло от АЛЕГЗАНДЕР ООД и неговите представляващи. АЛЕГЗАНДЕР ООД е със седалище и адрес на управление: 1680 София, бул. България № 58, район Красно село, вписано в Търговския регистър под ЕИК: 203574430, притежаващо идентификационен номер в КЗЛД: 419816.

 С каква цел се събират Вашите лични данни?

Ние събираме и използваме лични данни (имена, адрес, телефон, електронна поща, /дружествени данни за фактура/ {и ЕГН при издателските договори}), за да Ви предоставяме по-добре нужните услуги или информация. Следователно бихме използвали Вашите лични данни, за да: отговаряме на запитвания и искания, отправени от Вас; обработваме поръчки или заявки, направени от Вас; провеждаме или осъществяваме нашите задължения, свързани със споразумение, което имате с нас; предвиждаме и разрешаваме проблеми с предоставяни на Вас стоки; създаваме продукти или услуги, които да отговарят на нуждите Ви. За да оптимизираме нашите услуги, може да решим да използваме Вашите лични данни за целите на директния маркетинг.

Тъй като уважаваме неприкосновеността на личния Ви живот, ще използваме личните Ви данни за тази цел, само ако сте уведомени за това и при нужда ще изискваме Вашето съгласие, преди да използваме личните Ви данни за директен маркетинг от нас към вас.

 Данните не се предоставят на трети лица, освен на нашите дъщерни дружества.

 Освен това, ако в който и да било момент пожелаете от нас да спрем да използваме личните Ви данни за която и да било от горните цели, моля да се свържете с нас на E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.    

Ние ще прекратим използването на личните Ви данни за тези цели при първа възможност. С изключение на предвидените в тази Политика за защита на личните данни случаи, ние няма да разкриваме никаква информация за Вас, позволяваща да бъдете идентифицирани без Вашето съгласие, освен ако трябва да изпълним нормативно установено задължение (например за данъчни цели, за целите на съдебен процес или за предотвратяване на измама или друго престъпление) или когато преценим, че това е нужно за защита на нашите права, собственост или лична безопасност, както и тези на нашите потребители / клиенти или други лица.

Събиране на информация, която не представлява лични данни

Възможно е автоматично да събираме информация за Вас, която не представлява лични данни - като например за вида на използвания от Вас уеб браузер или уеб сайта, откъдето сте се свързали с нашия уеб сайт. Тази информация не може да Ви идентифицира и се използва, само за да ни помогне да осигурим ефективно обслужване. Понякога може да предоставяме тези анонимни или обобщени данни на трети страни за статистически цели, или други, свързани с този сайт.

Взаимодействия с Вас

Ние се интересуваме от Вашите възгледи и ценим обратната връзка от нашите клиенти и посетителите на уеб сайта.

Сигурност на личните Ви данни

Тъй като ценим правото Ви на личен живот, ще гарантираме подходящо ниво на защита на личните Ви данни. За тази цел използваме стандартни технологии и политики, които да защитават личните Ви данни от неоторизиран достъп и неправомерно използване и съответно ще актуализираме тези мерки при всяко внедряване на нови технологии.

 Политиката за използване на cookies

Използваме термина “cookies” за т.н. “бисквитки”, както и за други подобни технологии в обхвата на Директивата на ЕО относно обработката на лични данни и защита на правото на неприкосновеност на личния живот в сектора на електронните комуникации.

Какво представляват “cookies”?

Cookies са малки файлове с данни, които браузърът Ви инсталира във Вашия компютър или устройство. Те помагат на браузъра да извършва навигация в уеб сайта, а самите cookies не могат да събират информация, запаметена в компютъра или файловете Ви. Когато сървър използва уеб браузър за прочитане на cookies, те могат да направят уебсайта по-удобен за потребителя.

За да защити личните Ви данни, Вашият браузър разрешава на уебсайта достъп само до cookies, които той Ви е изпратил.

 Защо използваме cookies?

 Използваме cookies, за да узнаем повече за взаимодействията Ви със съдържанието на нашия уеб сайт и за да можем да го подобрим .

Cookies стандартно запомнят типа на използвания от Вас браузър, както и какъв допълнителен софтуер за браузъра сте инсталирали. Освен това те стандартно запомнят и предпочитанията Ви, например език и район, които се зареждат като настройки по подразбиране, когато отново посетите уеб сайта.

Също така, cookies Ви дават възможност да оценявате сайтовете и да попълвате формуляри за коментари. Някои от използваните от нас стандартни cookies са т.н. “сесийни” cookies, които се изтриват, когато затворите своя браузър, други са постоянни cookies и се съхраняват във Вашия компютър за по-продължително време.

Как мога да отказвам и изтривам cookies?

Ние няма да използваме cookies за събиране на личнa информация, която може да Ви идентифицира. Но, ако решите, можете да изберете да откажете или блокирате cookies, които Ви изпраща нашият сайт, като промените настройките на Вашия браузър – за повече подробности вижте функцията Help на браузъра.

Моля, обърнете внимание, че повечето браузъри автоматично приемат cookies, така че ако не желаете да бъдат използвани cookies, може да Ви се наложи активно да блокирате или изтриете cookies.

За информация за използването на cookies от браузъри за мобилни телефони и за подробности за начина на отказване или изтриване на такива cookies, се обръщайте към наръчника на вашето мобилно устройство.

Имайте предвид, че ако откажете да използвате cookies, все пак ще можете да посещавате нашите уебсайтове, но е възможно някои функции да не работят правилно.

Промени на политиката

 Възможно е периодично да извършваме промени в тази Политика за защита на личните данни. При извършване на съществени промени в Политиката ни и в начина, по който използваме личните Ви данни, ще публикуваме промените на тази страница и ще правим всичко възможно да Ви уведомим своевременно за тях.

 От екипа на АЛЕГЗАНДЕР ООД


AzerbaijaniBulgarianEnglishFinnishFrenchGermanGreekItalianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanish

Машинен превод!
GTRANSLATE