КНИГОИЗДАВАНЕ
ПЕЧАТ
УПРАВЛЕНИЕ НА АВТОРСКИ ПРАВА

Акценти

Viktor Oslo - a nordic noir writer Виктор Осло
Издателство Алегзандер с марка „Хемусъ“ има удоволствието да бъде единствен издател (представител) на скандинавския автор Виктор Осло. Осло създава драма, мистерия, трилър & съспенс, като скрепя своите сюжети с нагорещени исторически нитове. Разказвач е на история, която покачва пулса. Философ на обонянието и цвета, заключени в редовете. Очакваме неговото първо произведение с привкус на страст и мирис на есенни листа…
Нашата търговска марка Легендата се завръща
По случай 100-годишнината от създаването на марка „Хемусъ“ и на търговско дружество „А.Д. за книгопечатане и издателство Хемусъ“, възраждаме марката, за да заеме тя отново своето място в Родината.
Хемусъ

Политика за защита на личните данни и GDPR

(v2.0)

 

            Издателство АЛЕГЗАНДЕР създава досие (дело) за всеки свой автор и произведение, което включва лични данни, в това число ЕГН (за договора) и други задължителни реквизити и копия от официални и частни документи. 

            Вашите лични данни и информация се съхраняват, съгласно изискванията на закона.

                                                          Следват правила за електронните ресурси.

Ние, от АЛЕГЗАНДЕР ООД, уважаваме правото на неприкосновеност на личните данни на всички посетители на този уеб сайт. Желаем да Ви информираме за начина, по който бихме използвали Вашите лични данни. Като ни предоставяте личните си данни (имена, адрес, телефон, адрес на електронна поща, IP /данни за фактура/).

 

 Кой е администратор на личните данни, събирани в този сайт?

Вашите лични данни се администрират изцяло от АЛЕГЗАНДЕР ООД. АЛЕГЗАНДЕР ООД е със седалище и адрес на управление: 1680 София, бул. България № 58, район Красно село, вписано в Търговския регистър под ЕИК: 203574430.

 Коe е длъжностно ни лице по защита на личните данни?

Ил. Андреева - длъжностно лице по защита на личните данни, външен експерт. 

За контакт с него:  е-поща:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 С каква цел се събират Вашите лични данни?

Събираме и използваме лични данни (имена, адрес, телефон, електронна поща, IP адрес /данни за фактура/ {ЕГН при издателските договори}), за да Ви предоставяме по-добре нужните услуги или информация, правно издържани. Следователно бихме използвали Вашите лични данни, за да: отговаряме на запитвания и искания, отправени от Вас; обработваме поръчки или заявки, направени от Вас; провеждаме или осъществяваме нашите задължения, свързани със споразумение (договор), което имате с нас; предвиждаме и разрешаваме проблеми с предоставяни на Вас стоки.

Тъй като уважаваме неприкосновеността на личния Ви живот, ще използваме личните Ви данни за тази цел, само ако сте уведомени за това и ще изискваме Вашето изрично и активно съгласие, преди да използваме личните Ви данни за директен маркетинг от нас към вас.

 Данните не се предоставят на трети лица, освен на обработващите ги, на НАП и др. органи по закон.

 Освен това, ако в който и да било момент пожелаете от нас да спрем да използваме личните Ви данни за която и да било от горните цели, моля да се свържете с нас на E-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.    

 

За целите на управлението на сайта се събира информация за статистически цели. Google и Facebook събират и изпращат трафик данни извън територията на ЕС!  

 

„Бисквитки“:

Cookies или „бисквитки“ са малки текстови файлове, които се запаметяват на твърдия диск на посетителя на Интернет страница с цел по-лесно и бързо и оптимално индексиране на страницата.

Някои бисквитки се запаметяват на компютъра, без ние да сме имали възможността да поискаме съгласие от потребителя. Други „бисквитки“ ще се запаметят едва след като сме взели съгласието.

Разбира се, всеки браузър може да се настрои така, че да не записва „бисквитки“ или да изтрие вече съществуващи такива.

 

Google Analytics:

АДМИНИСТРАТОРЪТ използва Google Analytics („Гугъл Аналитикс“), услуга за уеб анализ, предлагана от Google, Inc ("Google").

Google Analytics използва т.нар. cookies („бисквитки“), представляващи текстови файлове, запаметени на ПОТРЕБИТЕЛСКИЯ компютър, за да направи възможен анализа на използването на сайта от потребителите. Информацията за използването на този сайт, придобита посредством бисквитки, обикновено бива предавана и съхранявана от Google на сървъри в САЩ. На този сайт е активирано IP обезличаване, поради което Google ще заличи частично IP адреса на потребител в държавите-членки на Европейския съюз, както и в другите страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният IP адрес се изпраща и заличава частично на сървъри в САЩ. По възлагане на оператора на този уебсайт Google ще използва тази информация, за да оцени използването на сайта, за съставяне на отчети за уеб-активности и предоставяне на оператора на сайта на други услуги, свързани с използването на сайта и използването на интернет към сайта. Google няма да свързва IP адреса, изпратен от вашия браузър чрез Google Analytics, с други данни, съхранявани от Google.

Можете да се предотврати записа на бисквитки чрез съответните настройки на потребителския браузър. Функционалностите могат да се настройват от потребителите.

 

Facebook:

Това Интернет приложение би могло да използва Social Plugins („Plugins“) на социалната мрежа facebook.com, която се поддържа от Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA. („Facebook“).

Потребителите имат контрол над Фейсбук, съгласно неговите Общи правила.

 

АБВ поща („Нет Инфо“ АД):

Една от електронните ни пощи е „АБВ“ – публична електронна поща в Р. България, която е известна на всички наши клиенти.

Правилата на АБВ за защита на личните данни (това, което е обявено), са в съответствие с нормативните изисквания:   https://passport.abv.bg/app/profiles/resources/terms/policy.html

Извлечение от тези правила :

VI. Защита на информацията

Когато съхраняваме информацията при нас, тя се запазва физически на собствени сървъри, колокирани в центрове за съхранение на данните на територията на Република България. При подбор на нашите партньори за сървърна колокация, правим детайлна проверка на тяхната сертификация, като изискваме например покриване на следните индустриални стандарти: ISO/IEC 27001:2013 Information security certificate PCI DSS 3.2 compliance (chapter 9 and 12) ISO 9001:2008 ISO 27001:2013 BS OHSAS 18001:2007 Покриването на посочените стандарти гарантира максимална сигурност на данните на нашите потребители. Ние ограничаваме достъпа до информация за вас от страна на служители, действащи под ръководството на Нет Инфо, за които са налице разумни основания да боравят с тази информация с цел да ви бъдат предоставяни услуги или във връзка с изпълняваните работни задължения от тези служители. Разполагаме с физически, електронни и процедурни защитни средства, които съответстват на нашите законови задължения по отношение защитата на информацията за вас.

Заедно с това ние прилагаме и следните технически и организационни мерки за защита на Вашите данни: Достъпът на потребителите на АБВ поща до системите на АБВ поща и трафикът на данни, генериран при комуникацията потребител – сървър се осъществяват по криптиран канал чрез уеб и мобилен интерфейс, разработени от екипа на "Нет Инфо" АД. При разработването на съответния софтуер са приложени методи и техники, които защитават потребителите от разпространените типове атаки като – XSS (възможност за въвеждане на зловреден код чрез JavaScript), CSRF (кражба на идентичност на потребител чрез дублиране на потребителска сесия), click jacking и др. В криптиран вид се съхраняват и паролите на потребителите(Нет Инфо използва BCrypt). Комуникацията между имейл сървърите на ABV.bg и сървърите на трети страни при обмяна на имейл съобщения, също се осъществява по криптиран TLS канал, доколкото сървърите на третата страна поддържат такава възможност. Нет Инфо осигурява и мерки за физическа сигурност на сървърите, където се съхраняват вашите данни и контролира достъпа до тях директно или чрез свои партньори. При дистанционен достъп до нашите сървъри от страна на нашите служители, ние поддържаме история на лог-овете и история на дейността, за да осигурим прозрачност в процеса по обработка.

VII. Прехвърляне на данни

Някои от нашите партньори е възможно да прехвърлят данни извън рамките на ЕИП, когато е налице решение относно адекватното ниво на защита, например – в случая на Щита за личните данни в отношенията между ЕС и САЩ ( EU-U.S. Privacy Shield). За повече информация можете да разгледате политиките за поверителност на нашите партньори.

 

„СуперХостинг.БГ“ ООД:

Сървърите (техническите цифрови носители) на СуперХостинг.БГ, са физическото място, на което се помещава (хоства) нашият Интернет сайт и електронни пощи.

СуперХостинг.БГ ООД е един от основните доставчици на хостинг услуги в страната, който отговаря на изискванията на ОРЗД / GDPR:

https://www.superhosting.bg/web-hosting-page-privacy-policy.php 

Промени на политиката

 Възможно е периодично да извършваме промени в тази Политика за защита на личните данни. При извършване на съществени промени в Политиката ни и в начина, по който използваме личните Ви данни, ще публикуваме промените на тази страница и ще правим всичко възможно да Ви уведомим своевременно за тях.

 

 

Ил. Андреева - длъжностно лице по защита на личните данни, 

е-поща:  Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Комисия за защита на личните данни: 

адрес: София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2         

Център за информация и контакти - тел. 02/91-53-518

Приемна - работно време  9:00 - 17:30 ч.

Електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Интернет страница: www.cpdp.bg

 

 От екипа на АЛЕГЗАНДЕР ООД

Salus patriae suprema lex.
Благото на отечеството е върховен закон.
Habent sua fata libelli.
Книгите имат своя съдба. "'According to the capabilities of the reader, books have their destiny."
Exegi monumentum aere perennius.
Издигнах паметник по-траен от бронза!
Timeo hominem unius libri.
„Боя се от човека, чел само една книга." ~ Poich'io cultor di pochi libri vivo. Като любовник от няколко книги живея. Meglio studiare solo un argomento (libro) in modo approfondito, piuttosto che tanti, ma superficialmente. По-добре да изучавате само една тема (книга) в дълбочина, отколкото много, но повърхностно.
ex libris

AzerbaijaniBulgarianEnglishFinnishFrenchGermanGreekItalianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSpanish

Машинен превод!


20 Ноември 2018